Proton Inspira Supercharged by Animous Ten Hundred Blogspot


Salam. I want to show some 3d artwork that brings exclusiveness. It comes from my colleague website. Voila! The Campro Supercharged engine..huhu.

http://ten-hundred.blogspot.com/2011/05/proton-inspira-cps-supercharged.html

Looks promising. Anyway, this all about 3d..

Posted on 26 June 2011, in Car, Proton and tagged . Bookmark the permalink. 5 Comments.

  1. wah… terima kasih sebab post kat sini…
    Campro CPS supercharge, harap2 kluar kat inspira.. boleh turunkan lagi harga Inspira tu.

    • Bukan ape bro,

      Saya akan paparkan apa sahaja artwork yang sealiran dengan saya yang saya fikir saya perlu cemburu dan pelajari. Sebelum ini saya paparkan artwork Satria Neo CPS dari Art of Illusion (yang mempunyai teknik render yang bagus sekali)

      Mengenai enjin Supercharge, saya lebih teruja jika ada versi turbo dengan 300hp. Replace renault 1.8 dalam Neo S2000. Dengan harapan tiada lagi masalah elektrikal/elektronik yang begitu sinonim dengan Neo S2000.

      • Saya x brape gemar enjin renault yg guna kat savvy yang popular dgn masalah coil, speedsensor, powersteering sensor dan AMT.. (pengalaman sendiri)

        nak capai 300hp tu mungkin xboleh lah dgn campro. kena tunggu enjin generasi Y dari proton.

      • Owh, awk pakai Savvy juga ye? Saya pun pakai Savvy. Tapi yg non-AMT. Masalah coil dan speedsensor dah pun saya lalui.

        1) Coil rosak awal, dan tukar sebelum warranty expired.
        2) Speedsensor dah tukar. Saya akan minta Proton cuci sensor setiap kali pi servis.

        Masalah lain ialah rear bearing yg ditukar dan berbunyi. Tak yakin dengan technician SC tu, saya pun beli sendiri part bearing dan pasang kat luar.

        Antara perkara lain yg saya buat ialah:

        1) Minyak gearbox mesti pakai ELF Tranself TRJ yg original. (Mahal sikit)
        2) Engine oil menggunakan yg ringan sikit, Petronas Semi Synthetic 5W30 yg special utk Perodua.
        3) Selalu pakai minyak RON97. Yg ni jarang2 sikit. Mahal.

        Setakat ini, Savvy saya dah berusia 5tahun lebih. Dan kawan2 yg drive Savvy saya rasa macam kereta baru 2-3tahun. Mungkin saya nak beralih kepada Fiesta atau 308vti lepas ni.

      • Saya rasa campro boleh pergi kepada 300hp. Geram tengok DS3 WRC dan Fiesta WRC diorang pakai enjin 1.6 je.

        Bukan ape, Neo S2000 selalu sgt ada masalah elektrikal/elektronik. Dalam APRC bolehlah sombong cantas Evo dan Impreza. Cuba tengok dalam IRC, tergolong dalam kereta yg terpaling kura-kura. IRC adalah medan tempur yg sebenar bagi Neo S2000. Evo/Impreza bukan lawan S2000. Kelas juga berlainan.

        Saya berpendapat, perlu gunakan arena sukan permotoran sebagai platform ujikaji produk untuk mass-production.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: