Proton Modello Nuovo by Fridzmax in 3ds Max


Salam. The first ever ‘finished product’ from Fridzmax. I called it Modello Nuovo. A cross type vehicle in supermini segment. Wait for the full review.

Posted on 5 November 2010, in Car, Fridz Concept, Illustration and Conceptual, Mental Ray, Proton, Studio Rendering. Bookmark the permalink. 7 Comments.

  1. SUV? takde radiator grill nanti keter overheat..
    side mirror tambah signal lagi nampak up to date

    • Bukan SUV, tapi dalam range cross-supermini (ala-ala Suzuki SX4 gitu).

      Pasal radiator grill tu betul laa. Saya dah puas buat lubang kat depan tu. Xcantik pulak. Jadi saya biarkan je camtu. Anggapla ni mobil listrik. (Bahasa indonesia pula)huhu.

  2. nmpk cute..
    kalau takde lubang tu seswai ke dgn iklim malaysia..

    • Bro nazri,

      Anggaplah ia model EV. hehe.
      Dah try letak lubang radiator, tak ‘masuk’ langsung. Tapi kalau ikut konsep asal rekaan ni pun, memang xde lubang radiator. Nanti saya paparkan review lengkap Modello Nuovo ni. Sekarang tgh bersiap2 dgn artwork terbaru-Audi R8. Nantikan kemuculannya.

  3. Berikut adalah artwork yang sedang dalam pembikinan. (atau mungkin di scrap yard-kan)

    1. Audi R8 (85% progress)
    2. Mercedes Benz SLS AMG (Progress paling lambat)
    3. Perodua DS3 (masih di peringkat lakaran)
    4. Proton New Saga 2015 (peringkat lakaran, tapi asyik padam je.huhu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: