New Aygo-based model from me


Merupakan artwork terkini saya yang diolah bulat2 daripada model Toyota Aygo,Peugeot 107 dan Citroen C1 (yang dipasang oleh syarikat TPCA)..

Sedikit olahan pada bahagian belakang dan depan model bagi disesuaikan dengan pandangan mata saya sendiri, redesigned rear dan front bumper, rear combi light dan cargo hood yang direka semula..(tanpa menyentuh sedikitpun bahagian sisi model ini yang menampakkan ciri2 typical model yang asal)

Target rekaan adalah untuk tema kereta kompak atau city car. Saya akan tampilkan 2 varian untuk model ini.mungkin yang sedikit sporty dan satu lagi bolehlaa dikatakan model asas tanpa aksesori (baseline).

Nampaknya artwork kali ini saya gagal menyuntik ciri-ciri eropah. Ya,cubaan yang gagal. saya akan cuba lagi.LAIN KALI.hehe

Nota: Kali ini saya mengaplikasikan teknik Inset dan Extrude untuk mendapatkan kesan lebih realistik pada sambungan rear combi dan cargo hood. Render akhir akan saya paparkan kemudian..Wsalam

Berikut adalah render yang telah saya buat.(maaf,terlupa nk buat line pintu dan door handle,kereta ni masuk ikut bonet barangkali.hehe)

Posted on 10 October 2009, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 3 Comments.

  1. cubaan yang gagal..? alaa.. cuma suntikan botox je kan..? hehe.. apa pun, cubaan yang baik laa bro.. bukan senang nak buat menda2 ni.. saya sendiri pun tak reti.. tengok ni je pun dah teruja..

  2. Gagal laa bro..Janji nk inject european style,tp jd lain.hehe..Bro, bg link sekali bleh?sng nk direct..TQ

  3. xpe..cuba lagi…bukan senang nak wat 3d ni..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: